ORYGINALNY MIÓD MANUKA MGO 400+ 250g NEW ZELAND

  • Obecnie brak na stanie

ORYGINALNY MIÓD MANUKA MGO 400+ 250g NEW ZELAND

Manuka Health
749438
Sorry, This item is out of stock.
130,14 zł
Brutto
Obecnie brak na stanie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

db8fe7113a87ccc41f0b99475c87406e.jpg

MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO® 400+ (nawet do 608,1 mg/kg MGO) 250g

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

Certyfikat MGO™ podaje gwarantowaną ilość methylglyoxalu, rzeczywista zawartość może być wyższa, czego dowodzą wyniki badań.

Czym jest Miód Manuka?

W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).

Czym jest MGO™?

MGO™ skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna.

c18cabdc2637193f55aa32dd740f73ac.jpg
434698cf02825673b6d71344e4bd231a.jpg

Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.

Spożywanie Miodu Manuka MGO® 400+ (nawet do 608,1 mg/kg MGO)

Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.

Masa netto: 250 g

Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia

Kraj produkcji: Nowa Zelandia

Weterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022

db8fe7113a87ccc41f0b99475c87406e.jpg
749438

Arkusz danych

Waga
0.25
Marka
Manuka Health
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
0.25
EAN
9421023628971
Produkt nie zawiera
antyzbrylaczy|barwników|drożdży|jajek|konserwantów|laktozy|nabiału|oleju palmowego|orzechów|pestek|substancji zbrylających|tłuszczy trans (utwardzanych)
Rodzaj
miód nektarowy
Certyfikat
brak
Konsystencja
płynna
Miody odmianowe
manuka
Region pochodzenia
Nowa Zelandia
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.